Cranio sacraal therapie is ontstaan uit osteopathie. Dit is een zachte massagevorm waar het voelen naar het Cranio sacrale ritme de essentie is. Het lichaam wordt steeds opnieuw uitgenodigd om in een diepe natuurlijke ontspanning te gaan. Hierdoor kunnen gevormde blokkades zich oplossen en de gaan natuurlijke energiestromingen zich optimaliseren, wat aanleiding geeft tot een algemeen gevoel van ontspanning en welbevinden.

 

 

Cranio sacraal massage laat zich goed combineren met EFT. Door de ontspanning die de cranio sacraal massage teweeg brengt en zijn helende effecten komen mensen thuis in hun lichaam.

 

Cranio sacrale massage kan gegeven worden op de massagetafel of in het water.

 

 

 

 

In het jaar 2001 werd ik Cranio Sacraal therapeut bij de Piersman Cranio Sacraal Academie. In het IE zwembad te Willebroek, wordt deze therapie met succes toegepast. Ik ben er sindsdien als vrijwilliger aan het werk gegaan, waar ik mede onder de begeleiding van Ludo Deferme de techniek verfijnde.

 

 

Praktisch:

 

Een Cranio Sacraal massage kan zowel op de massage tafel als in het water gegeven worden

 

 

Op de massage tafel:

 

Als u een cranio sacraal massage op de massage tafel wenst te ervaren is het  noodzakelijk  om losse, niet spannende kleding te dragen ( BV een jogging ).

 

In het water:

 

Cranio sacraal massage kan ook in het IE zwembad gegeven worden.
Het water heeft een constante temperatuur van 33 °C Deze weldadige warmte draagt bij tot de ontspanning van uw spieren en dat maakt de ervaring unieker.

 

Nb : Behandelingen in het water zijn enkel op zaterdag en na afspraak mogelijk